Marmor

Gennem mange hundrede år, er marmor blevet brugt til bordplader. Ethvert rum med marmor er fyldt med naturligt liv og elegance. Marmorplader har alle et unikt udtryk, der er skabt gennem millioner af år. Derfor er ingen plader ens og sikrer dig derfor et helt unikt udtryk i enten køkken eller bad. Marmor er skabt af kalksten, hvilket betyder at det er en blød og porøs stenplade. Derfor er der nogle ting du skal være opmærksom på, samt være indstillet på når du vælger en marmorplade.

Såfremt du vedligeholder marmor korrekt, så har du en slidstærk bordplade i mange år, der har et fantastisk og unikt udtryk. Med tiden vil marmorpladen få patina – det betragtes som en del af charmen ved marmor.

Det skal du være særligt opmærksom på:

  • Marmor er naturskabt og derfor kan der forekomme store farvenuancer og strukturforskelle inden for den samme stentype
  • Marmor kræver mere vedligeholdelse end andre natursten og derfor skal du være indstillet på dette.
  • Det anbefales at få imprægneret marmorpladen inden den tages i brug, for at øge modstandsdygtigheden overfor fedt og snavs.
  • Bor du i et område med højt kalkindhold i vandet, må vandet ikke være i kontakt med marmoren i længere tid. Kalken i vandet kan medføre aflejringer i marmorpladen. Brug ikke kalkfjerner, da det kan ødelægge overfladen.

Vedligeholdelse af marmor

  1. Undgå kontakt med al syre på marmorpladen. Det kan lave mærker. Tør derfor hurtigt overfladen med en fugtig klud.
  2. Overfladen skal løbende mættes med stenolie. Husk at følge stenoliens anvisning. Dette forebygger at fedt og snavs kan lave mærker. Olien gør pladerne mørkere med tiden og efter oliering.
  3. Undgå skuresvampe mv, da disse kan ridse overfladen.